Copiii


Copiii sunt inocenți. Copiii sunt sinceri. Copiii știu doar să iubească. Ei nu știu ce înseamnă ura, rasismul. Nu țin cont de culoarea pielii și nici de limba vorbită. Ei le zâmbesc oamenilor urâți, celor frumoși, celor săraci sau bogați. Nu țin seama de reguli și întreaga lume este locul lor de joacă. Ei nu știu ce este frica și nici nu vor să le face rău celor din jurul lor. Copiii sunt frumoși.

Noi, noi suntem cei care îi învățăm să urască. Nu-i lăsăm să se apropie de cei care vorbesc o altă limbă sau au o altă culoare a pielii. Îi învățăm că cei care au grămezi de bani și de bunuri materiale sunt cei mai buni, mai frumoși, mai inteligenți, mai…Și pentru că acestea nu sunt destule îi mai învățăm și să mintă de mici. Și apoi îi pedepsim dacă nu au spus o minciună când am vrut noi sau dacă au spus o minciună fără să le dăm noi voie. Dacă se joacă atunci când avem invitați îi certăm pentru că sunt gălăgioși, dar și certam și dacă nu vor să recite o poezie în fața acelorași invitați. Îi învătăm că lumea îi bagă în seamă doar atunci când vrea o favoare de la ei.

Ar trebui să lăsăm copiii să se bucure de copiărie, să nu le împărțim lumea în alb și negru, să-i lăsăm să fie copiii cât de mult timp…

Anunțuri

3 gânduri despre “Copiii

  1. ellaintaracopiiilor

    Ar trebui sa invatam de la copii cum sa fim fericiti.
    Ar trebui sa-i invatam pe copii, sau sa invatam noi de la copii, cum sa fim prieteni buni, ce este prietenia sincera, simpla.
    Randurile pe care le-ai scris, sunt ganduri si sentimente pe care le-am vazut din ce in ce mai des in copiii din lumea de azi.
    Te felicit pentru acest articol!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s